Levendulás vagy liofilizált málnás keksz
Sziasztok!! Ma egy nagyon finom kekszet készítettünk el amit nem mérleggel hanem bögrével kell mérni. Nagyon-nagyon finom lett, tejes teához ajánlom.
Hozzávalók:
- 1,5 pohár puha! vaj
- 2/3 pohár cukor
- 1/4 pohár porcukor
- 2/5 pohár liszt
- 1/2 étkezési keményítő
- 1 tk BIO citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 tojás
Az ízesítéshez
liofilizált málna + kristálycukor
Vagy
Ehető levendulavirág + kristálycukor
Elkészítés:
Kezd el felhabosítani a vajat a kétféle cukorral.
Ha kész add hozzá a citromhéjat, a lisztet, az étkezési keményítőt, az egy tojást és a sót.
Felezd el a létrejött tésztát és készíts mind a kettőből egy 3-4-5cm átmérőűjű hengert. Majd rakd be a hűtőbe két órára vagy ha nagyon sietsz akkor a méjhűtőbe 20-percre.
Ha lejárt az idő akkor egy éles váj belőle úgy fél centis korongokat.
Ezeket követően a korongokat forgasd bele porrá tört kristálycukros liofilizált málnába vagy levendulába.
(kicsit soknak tűnhet az egészet beleforgatni, de különben alig érződik az íze.)
Mostmár csak annyi van hátra, hogy 180-Celsiuson kb. 10-percig épphogy csak aranybarnára sütjük.
JÓÉTVÁGYAT!!!!!😍😋
Nagyon finom lett, ügyes vagy! 👍🥰
VálaszTörlésEz nagyon menő!
VálaszTörlésSzia, ezt a receptet fel is raktam a kívánság listàmra, köszi!
VálaszTörlés