Levendulás vagy liofilizált málnás keksz

 Sziasztok!! Ma egy nagyon finom kekszet készítettünk el amit nem mérleggel hanem bögrével kell mérni. Nagyon-nagyon finom lett, tejes teához ajánlom.


Hozzávalók:

- 1,5 pohár puha! vaj

- 2/3 pohár cukor

- 1/4 pohár porcukor

- 2/5 pohár liszt

- 1/2 étkezési keményítő

- 1 tk BIO citrom reszelt héja

- 1 csipet só

- 1 tojás

Az ízesítéshez

liofilizált málna + kristálycukor

Vagy 

Ehető levendulavirág + kristálycukor


Elkészítés:

Kezd el felhabosítani a vajat a kétféle cukorral.

Ha kész add hozzá a citromhéjat, a lisztet, az étkezési keményítőt, az egy tojást és a sót.

Felezd el a létrejött tésztát és készíts mind a kettőből egy 3-4-5cm átmérőűjű hengert. Majd rakd be a hűtőbe két órára vagy ha nagyon sietsz akkor a méjhűtőbe 20-percre.

Ha lejárt az idő akkor egy éles váj belőle úgy fél centis korongokat.

Ezeket követően a korongokat forgasd bele porrá tört kristálycukros liofilizált málnába vagy levendulába.

(kicsit soknak tűnhet az egészet beleforgatni, de különben alig érződik az íze.)

Mostmár csak annyi van hátra, hogy 180-Celsiuson kb. 10-percig épphogy csak aranybarnára sütjük.

            JÓÉTVÁGYAT!!!!!😍😋




























































Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.