Fánk golyók
Sziasztok! Ma egy kis farsang-váró finomsággal készültem nektek méghozzá vegánnal. A Praktika magazinból egy Nosalty (nosalty.hu) recept, nagyon fincsi lett!
Hozzávalók:
- 275 g finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 50 g nádcukor
- 1 csipet só
- 2 ek. napraforgóolaj
- 125 ml mandulatej
- 50 g margarin
- 6 dl napraforgóolaj (a sütéshez)
Elkészítés:
Az átszitált lisztet, a sütőport, a nádcukrot és a sót keverd össze, és készíts a közepébe egy mélyedést.
Egy kisseb lábosban melegítsd/olvaszd össze a mandulatejet, a margarint és 2 ek. napraforgóolajat.(nem szabad forrnia)
Öntsd a lisztes keverék mélyedésébe az olvasztott vajas keveréket és gyúrd lágy tésztává úgy, hogy összeálljon.
A tésztából mogyorónyi-diónyi méretű golyócskákat formázz.
Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, és 1-2 perc alatt süsd aranybarnára a golyócskákat.
A kisült fánkgolyókat tedd konyhai papírtörlőre, hogy felitasd az olajat. Magában is nagyon finom, de ahogy általában szokás, lekvárral tálalhatod!
💚💚💚
VálaszTörlésNagyon guszta, megcsináljuk a hétvégén! Köszi a receptet! :)
VálaszTörlésNagyon úgyes a hölgy és bizonyyosan csodálatos íze lett a fánknak is! Csak így rovább!!!
VálaszTörlésRobbertó :)
Szuper ugyes vagy !
VálaszTörlés