Fánk golyók

 Sziasztok! Ma egy kis farsang-váró finomsággal készültem nektek méghozzá vegánnal. A Praktika magazinból egy Nosalty (nosalty.hu) recept, nagyon fincsi lett!
 
Hozzávalók:

- 275 g finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 50 g nádcukor
- 1 csipet só
- 2 ek. napraforgóolaj
- 125 ml mandulatej
- 50 g margarin 
- 6 dl napraforgóolaj (a sütéshez)

Elkészítés:

Az átszitált lisztet, a sütőport, a nádcukrot és a sót keverd össze, és készíts a közepébe egy mélyedést.

Egy kisseb lábosban melegítsd/olvaszd össze a mandulatejet, a margarint és 2 ek. napraforgóolajat.(nem szabad forrnia)

Öntsd a lisztes keverék mélyedésébe az  olvasztott vajas keveréket és gyúrd lágy tésztává úgy, hogy összeálljon.

A tésztából mogyorónyi-diónyi méretű golyócskákat formázz.

Egy mélyebb serpenyőben hevíts olajat, és 1-2 perc alatt süsd aranybarnára a golyócskákat.

A kisült fánkgolyókat tedd konyhai papírtörlőre, hogy felitasd az olajat. Magában is nagyon finom, de ahogy általában szokás, lekvárral tálalhatod!

Kisülve


Sülés








Megjegyzések

  1. Nagyon guszta, megcsináljuk a hétvégén! Köszi a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon úgyes a hölgy és bizonyyosan csodálatos íze lett a fánknak is! Csak így rovább!!!

    Robbertó :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz