Magvas Pogi

 Sziasztok! Most szintén kis farsangra való finomsággal készültem elő nektek. Magvas pogit csinálunk. (Napfényes élet alapítvány: Hagyományosat egészségesen). Teljesen biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lesz! Mint mind tudjuk, a "hagyományos" pogácsa alakja a kör, de nem véletlenül, mert régen a kemencékben a tepsi túl forró lett volna más formához és odaégett volna a széle. Viszont szerencsére nekünk már olyan kiváltságunk van, hogy sütőt használhatunk aminek állítható hőfoka van. Emiatt gondoltunk mi arra, hogy bármilyen szimmetrikus alakot ki lehetne szaggatni a tésztából pl: virág, négyzet, rombusz vagy esetleg csillag. Persze aki inkább maradna a hagyományosnál annak is sok sikert kívánok! :)

Hozzávalók:

- 30 dkg Graham liszt

- 15 dkg fehér tönköly liszt

- 10 dkg bio növényi margarin

- 2 dl rizstej (vagy más növényi tej)

- 1 mk. nádcukor

- 1 csomag száraz élesztő (7g)

- 1 ek. lenmag

- 1 ek. szezámmag

- napraforgómag, tökmag (a díszítéshez)

- 2 mk.tengeri só


Elkészítés:

Keverd össze a liszteket, az élesztőt, cukrot és a sót.

A tejet és a margarint olvaszd/melegítsd meg egy lábosban és öntsd bele a lisztes keverékbe.

Gyúrd össze az egészet kézzel úgy, hogy összeálljon.

Ha összeállt, tedd bele a lenmagot és a szezámmagot.

Gyúrd bele a magokat és "oszlasd" el a tésztában.

Formázz belőle cipót, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd kétszeresére.

Tegyél egy kis lisztet a nyújtófára és nyújsd a tésztát kb. 2 ujjnyi vastagságúra.

Szaggasd ki a pogácsákat a kiválasztott formával/formákkal.

Tedd egy sütő papírral kibélelt tepsire a kiszaggatott pogikat. 

Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd 18-20 percig a pogácsákat, amíg, szép, aranybarna nem lesz a tetejük.

                  

Kisültek

Kiszaggatás

Nyújtás

Összegyúrás



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.