Zöldteás "Hógolyó"

 Sziasztok! Ma egy kis tél búcsúztató érkezik, zöldteás hógolyó, ami az egyik kedvencem. Igaz ugyan hogy a tavasz hivatalosan március 21. kezdődik de majdnem mindenki február utolsó napját tekinti a tél végének, Ráadásul az idő sem utal túlságosan a télre.(szerencsére😉) 

Hozzávalók:

- 100g (szobahőmérsékletű) vaj

- 15g porcukor

- 50g mandulaliszt

- 120g finom liszt

- 6g matcha por

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 160 fokra.

A puha vajat szilikonos lapáttal kicsit  nyomd össze, majd  szitáld hozzá a porcukrot, amivel addig keverd, amíg krémes állagú nem lesz.

Add hozzá a mandulalisztet, azzal is jól elkeverjük.

A lisztet keverd össze a zöldtea porral és szitáld bele a vajas keverékbe, keverd addig amíg össze nem áll.

Kb.2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle és  tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. (vigyázz hogy amikor gyúrod szép sima felületűek legyenek, mert különben ha megsül nagyon repetezett lesz.) 

Tedd a sütőbe a golyókat és süsd 13-14 percen keresztül világos színűre.

Ha elkészült vedd ki a sütőböl és hagyd kihűlni a tepsiben.

Amikor kihűlt hintsd meg porcukorral.(használj szitát)

                  Itadakimasu!

                   (Jó étvágyat!)



Készek

Tepsiben


Lisztek


















Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz