Francia Mini Pite

Sziasztok! Ma francia Mini Pitét készítettem, lazaccal🐟és brokkolival. Nagyon finom lett😋! Nagy formában is el lehet készíteni, de nekem megtetszett ez a minipite😉.

Hozzávalók kb. 12-13 minipite formához:

a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg hideg vaj
- 1 db tojássárgája
- 2-3 ek tejföl
- egy csipet só

a töltelékhez:
- 30 dkg. lazac 
- 1 közepes  főtt brokkoli
- 2 dl tejszín 
- 3 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Dolgozd össze a lisztet, a hideg vajat, a tojássárgáját, a tejfölt és a sót úgy hogy összeálljon. Gyorsan dolgozz, hogy ne olvadjon meg a vaj.

Formázz belőle cipót, csomagold folpackba és mehet a hűtőbe 30 percre.

Ha letelt a 30 perc vedd ki a tésztát a hűtőből és nyújsd ki.

Melegítsd elő a sűtőt (légkeverésen) 180 fokra.

Tedd szorosan egymás mellé a mini pite formákat. A kinyújtott tésztát tekerd rá lazán a nyújtófára, majd tekerd le a nyújtófáról az egymás mellé tett formák tetejére. Ha rátetted, a tésztát óvatosan nyomkodd bele a formákba, úgy, hogy ne szakadjon el. Ha kész, akkor görgesd át egyszer erő- teljesen a formák tetején a nyújtófát, hogy jó helyen vágja el a tésztát.

Ha ez kész, akkor kis villával szurkáld meg a formák alján a tésztát, majd tedd rá a sütőpapírt és arra a nehezéket,ami lehet kerámia sütőgolyó (beaking beans) vagy akár száraz bab vagy rizs, amit többször is felhasználhatsz sütéshez.

Tedd be a mini pitéketa sütőbe és süsd 5-6 percig világos színűre.

Amíg sülnek vágd fel a lazacot kis kockákra. Keverd össze a tojást, a tejszínt, a sajtot és tegyél bele ízlés szerint sót, borsot.

Ha megsült a tészta,vedd ki őket a sütőböl és vedd le róluk a nehezéket a sütőpapírral eggyütt.

Hagyd egy kicsit hűlni és utána tegyél mindegyik formába lazacot és brokkolit, majd önts mindeggyikre szószt és reszelj rá még egy kicsi sajtot.

Süsd 25-30 percig, tálald rukkolával, pirított fenyőmaggal.


Készek
Mehet a sütőbe!
Előkészülés








Megjegyzések

  1. Fantasztikus! Nagyon guszta és a tálalás is annyira elegáns! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Kedves gasztrokalandor! Ha elkészíted ezt a receptet tudnál képeket küldeni a matchacukis gmail címre? a cím: matchacuki@gmail.com

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon komoly teljesítmény!!!✌🙂😘❤

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz