Narancsos Palacsinta

 Sziasztok! Narancsos palacsintát avagy Crepes Suzette-et (ejtsd: krep szüzett) készíttettem, ami egy narancsos öntettel meglocsolt palacsinta.  Egy aprócska hibának köszönhető a finom desszert: történt ugyanis, hogy a Wales-i herceg amikor a Café de Paris étteremben vacsorázott (1896-ban), egy Suzette nevű hölggyel, a narancsos palacsintát felszólgáló pincér izgalmában kiborította a narancslikőrt, bele a serpenyőbe amibe cukrot tett és így szolgálta fel. A hercegnek nagyon ízlett a palacsinta és megkérdezte a nevét.  A pincér válaszolt: ez egy új recept. A herceg azt kérte, hogy kisérője után nevezzék el Crepes Suzette-nek vagyis Suzette palacsintájának.

Hozzávalók:

A palacsintához:

3dl tej

125g liszt

50g vaj

5g cukor

3db tojás

1 csipet só

1ek rum (nem kötelező)


A szószhoz:

1db narancs reszelt héja

65g cukor

50g vaj

1,5dl narancs likőr, vagy 1dl narancslé (frissen facsart)



Elkészítés:

A liszztet, a cukrot és a sót keverd össze egy tálban és add hozzá egyenként a tojásokat, majd keverd homogénre.

Tedd bele a rumot és az olvasztott, langyos vajat ezt is keverd el, majd a tejjel is keverd simára.

Süss a serpenyőben szép, VÉKONY palacsintákat és tedd félre őket.

A narancs öntethez a cukrot egy serpenyőben karamellizáld, add hozzá a narancs levet és a narancs héjat majd a likőrt/narancslevet és a vajat. 

Melegítsd össze és locsold a négybe hajtott palacsintákra.

Tálalva

Karamellizálás

Palacsinta tészta



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz