Zöldteás, Liofilizált Málnás Madeleine
Sziasztok! Matcha őrület van 2 napja!!!! Nagyon jó párosítás a savanykás ízű liofilizált málna és a kesernyés matcha -színben is!😋 A liofilizált málnát a magzsola.hu-ról is tudtok rendelni.
Hozzávalók:
160g olvasztott vaj
120g liszt
120g porcukor
5g sütőpor
3db tojás
8g zöldtea
1tk vaníliacukor
Elkészítés:
Szitáld bele egy tálba a lisztet, a sütőport és a zöldteaport.
Elektromos habverővel, keverd lágy habbá a tojásokat és apránként add hozzá a porcukrot és ha jól elkeveredett, akkor öntsd bele a vaníliát is. Azt is keverd el.
A lisztes keveréket adagold hozzá a tojásoshoz, keverd simára, majd folyamatos keverés közben csurgasd hozzá a vajat. Addig keverd az elektromos habverővel míg teljesen sima masszát nem kapsz.
Folpackal fedd le a keveréket és tedd be a hűtőbe 3-órára.
Vedd ki a hűtőből és hagyd felmelegedni kb. 10-percen át és melegítsd elő a sütőt légkeverésesen 160C-ra.
Ha felmelegedett akkor töltsd bele a tésztát kivajazott madeleine formákba és tedd be a sütőbe 8-10 percre.
Vedd ki a sütőböl a madeleineket és bortísd ki a formából egy rácsra és hagyd kihűlni.
Tipp: Akkor jó ha az alja nincs megpirulva hanaem szép, zöld színe van.
Hât ez fantasztikusan néz ki!😍
VálaszTörlésHű ha de szép ! De mi az a liofilizált málna ?
VálaszTörlésKedves Mihelisz! A liofilizálás egy különleges módszer amiben fagyasztva szárítják a gyümölcsöket és kivonják a víztartalmát.
TörlésÍgy száraz lesz, de szinte teljesen megmarad az eredeti íze és a formája is. Ráadásul nagyon egészséges,nincs benne semmiféle tartósítószer sem.:)
Aliz, ez nagyon klasszul néz ki.
VálaszTörlés