Zöldteás, Liofilizált Málnás Madeleine

 Sziasztok! Matcha őrület van 2 napja!!!! Nagyon jó párosítás a savanykás ízű liofilizált málna és a kesernyés matcha -színben is!😋 A liofilizált málnát a magzsola.hu-ról is  tudtok rendelni.

Hozzávalók:

160g olvasztott vaj

120g liszt

120g porcukor

5g sütőpor

3db tojás

8g zöldtea

1tk vaníliacukor

Elkészítés:

Szitáld bele egy tálba a lisztet, a sütőport és a zöldteaport.

Elektromos habverővel, keverd lágy habbá a tojásokat és apránként add hozzá a porcukrot és ha jól elkeveredett, akkor öntsd bele a vaníliát is. Azt is keverd el.

A lisztes keveréket adagold hozzá a tojásoshoz, keverd simára, majd folyamatos keverés közben csurgasd hozzá a vajat. Addig keverd az elektromos habverővel míg teljesen sima masszát nem kapsz.

Folpackal fedd le a keveréket és tedd be a hűtőbe 3-órára.

Vedd ki a hűtőből  és hagyd felmelegedni kb. 10-percen át és melegítsd elő a sütőt légkeverésesen 160C-ra.

Ha felmelegedett akkor töltsd bele a tésztát kivajazott madeleine formákba és tedd be a sütőbe 8-10 percre.

Vedd ki a sütőböl a madeleineket és bortísd ki a formából egy rácsra és hagyd kihűlni.

Tipp: Akkor jó ha az alja nincs megpirulva hanaem szép, zöld színe van.






















Megjegyzések

  1. Hű ha de szép ! De mi az a liofilizált málna ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mihelisz! A liofilizálás egy különleges módszer amiben fagyasztva szárítják a gyümölcsöket és kivonják a víztartalmát.
      Így száraz lesz, de szinte teljesen megmarad az eredeti íze és a formája is. Ráadásul nagyon egészséges,nincs benne semmiféle tartósítószer sem.:)

      Törlés
  2. Aliz, ez nagyon klasszul néz ki.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz