Fougasse
A fougasse-ban (ejtsd:fugász) vagyis francia lepénykenyérben az a jó hogy nagyon sokféle ízben el lehet készíteni lehet magos, mazsolás gyümölzsös vagy akár sima.
125 gr kenyérliszt
Hozzávalók:
85 gr langyos víz
5 gr friss élesztő
10 gr olivaolaj
3 gr só
(ebből az adagból kb 2-3 jön ki.)
Elkészítés:
melegítsd elő a sütőt 220c-ra
Dolgozd össze az összes alapanyagot egy tálban kézzel míg majdnem teljesen homogén lesz.
lisztezett felületen gyúrd össze egy kis gombóccá a hajtogatásos teknikával ami, nevében a végzete annyit rejt magában, hogy kétszer félbe hajtjuk a tésztát majd kicsit kilapítjuk
ezek után egy kiolajozott tálban pihentesd egy órát
Ha "kipihente magát" szintén lisztezett felületen formázz levél vagy háromszög formát
Egy éles késsel először hosszában vágj bele egy csíkot, majd a két szélén 2-3at
Óvatosan sütőpapírra helyezzük majd vízzel megspricceljük és ráhelyezzük a kívánt ízesítő anyagot. (pl: oliva, aszalt paradicsom, dió, mandula, szezám mag, aszalt szilva, barack...)
Rakd be az előmelegített sütőbe és süsd 15-percig
Megjegyzések
Megjegyzés küldése