Fougasse

A fougasse-ban (ejtsd:fugász) vagyis francia lepénykenyérben az a jó hogy nagyon sokféle ízben el lehet készíteni lehet magos, mazsolás gyümölzsös vagy akár sima.

Hozzávalók:

125 gr kenyérliszt
85 gr langyos víz
5 gr friss élesztő
10 gr olivaolaj
3 gr só
(ebből az adagból kb 2-3 jön ki.)
Elkészítés:

melegítsd elő a sütőt 220c-ra

Dolgozd össze az összes alapanyagot egy tálban kézzel míg majdnem teljesen homogén lesz.

lisztezett felületen gyúrd össze egy kis gombóccá a hajtogatásos teknikával ami, nevében a végzete annyit rejt magában, hogy kétszer félbe hajtjuk a tésztát majd kicsit kilapítjuk

ezek után egy kiolajozott tálban pihentesd egy órát 

Ha "kipihente magát" szintén lisztezett felületen formázz levél vagy háromszög formát 

Egy éles késsel először hosszában vágj bele egy csíkot, majd a két szélén 2-3at

Óvatosan sütőpapírra helyezzük majd vízzel megspricceljük és ráhelyezzük a kívánt ízesítő anyagot. (pl: oliva, aszalt paradicsom, dió, mandula, szezám mag, aszalt szilva, barack...) 

Rakd be az előmelegített sütőbe és süsd 15-percig






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz