Francia Vaníliakrém

 Ez a vaníliakrém is a francia süti sütő táborból származik és legalább annyira szeretjük mint a Francia Vaníliás piskótát!😋

(A legnagyobb baj vele az,hogy minden grammban van megadva.)


Hozzávalók:

- 290gr tej

- 65gr tojássárgája(kb négy-öt db)

- 45gr kristálycukor

- 30gr étkezési keményítő

- 1 késhegynyi vanília őrlemény

- 50gr vaj


Elkészítés:

Egy lábosban melegítsd össze a tejet és a vaníliát, fontos, hogy nem szabad forralni

Miközben melegíted keverd össze egy tálban a tojást a cukrot és az étkezési keményítőt

Amikor már elég meleg a tej add hozzá a tojásos masszát és továbbra is alacsony lángon kevergesd amíg be nem sűrűsödik és el nem tűnik a hab a tetejéről

Ha ez megvan húzd le a lábost a főzőlapról tedd bele a vajat és várd meg a míg nagyjából bele olvad és csak akkor dolgozd bele egy kézi habverővel

ezek után öntsd át a már majdnem kész Vaníliakrémet egy tálba takard le egy alufóliával, úgy hogy ne érje levegő a felszínét és tedd be a hűtőbe egy minimum 1,5-2 órára

És ezzel kész is a Vaníliakrém!!! JÓÉTVÁGYAT!!😋💚💚

(Egyébként ezt ugyanígy lehet ízesíteni például zöldteaporral valamint instant kávéval csak akkor nem egy késhegynyi kell hanem 1-2 evőkanál)


Színben és ízben is illenek hozzá a piros gyümölcsök



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz