Francia Vaníliakrém
Ez a vaníliakrém is a francia süti sütő táborból származik és legalább annyira szeretjük mint a Francia Vaníliás piskótát!😋
(A legnagyobb baj vele az,hogy minden grammban van megadva.)
Hozzávalók:
- 290gr tej
- 65gr tojássárgája(kb négy-öt db)
- 45gr kristálycukor
- 30gr étkezési keményítő
- 1 késhegynyi vanília őrlemény
- 50gr vaj
Elkészítés:
Egy lábosban melegítsd össze a tejet és a vaníliát, fontos, hogy nem szabad forralni
Miközben melegíted keverd össze egy tálban a tojást a cukrot és az étkezési keményítőt
Amikor már elég meleg a tej add hozzá a tojásos masszát és továbbra is alacsony lángon kevergesd amíg be nem sűrűsödik és el nem tűnik a hab a tetejéről
Ha ez megvan húzd le a lábost a főzőlapról tedd bele a vajat és várd meg a míg nagyjából bele olvad és csak akkor dolgozd bele egy kézi habverővel
ezek után öntsd át a már majdnem kész Vaníliakrémet egy tálba takard le egy alufóliával, úgy hogy ne érje levegő a felszínét és tedd be a hűtőbe egy minimum 1,5-2 órára
És ezzel kész is a Vaníliakrém!!! JÓÉTVÁGYAT!!😋💚💚
(Egyébként ezt ugyanígy lehet ízesíteni például zöldteaporral valamint instant kávéval csak akkor nem egy késhegynyi kell hanem 1-2 evőkanál)
Színben és ízben is illenek hozzá a piros gyümölcsök |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése