Bögrés Muffin

Ez egy végtelenül egyszerű és gyors ráadásul VEGÁN recept amit szinte bárki (3-éves unokahúgommal sütöttük) el tud készíteni. Igazából nagyon-nagyon sokféle ízben el lehet készíteni ezt a muffint, lejjebb a képen a csokisat fogjátok látni, (csak a tetejn van egy mákos) majd azt is megoszton veletek, bár nekem ez az ízesítés a kedvencem!

Hozzávalók:

 - 2 bögre liszt
 - 1 bögre kristálycukor
 - 1 csomag sütőpor
 - 1 bögre rizstej
 - 1/2 bögre napraforgó olaj
 - 2 tojás 
 - kb. 1,5 bögre mák
- 1,5 bögre meggy, vagy ha télen csinálod meggybefőtt (lehetőleg cuormenetes)

 Elkészítés:

Elsőnek melegítsd be a sütőt 180-C-ra, légkeverésesnél 160. 
Ez után keverd össze a száraz hozávalókat (liszt, cukor, sütőpor, mák) majd kezd el  belecsurgatni a tej felét és keverd el kézi habverővel csomómentesre, ha kész jöhet a másik fele.
Ezek után mehet bele a meggy és az olaj, ez is adagokban, alaposan elkeverve, ezek után következik a tojás, keverd el alaposan!
Már csak annyi a dolgot hogy a muffinsütőtepsibe belenyomkodod a papírkapszlikat és mindegyiket körübelül háromnegyedig töltöd tésztával és irány a sütő, süsd kb 25-30 percig.

Jóétvágyat 😋

Csak a legtetején lévő mákos a többi csokis.🍫









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz