Ibolyás Palacsinta
Sziasztok! Van sok ehető virágunk, úgyhogy ideje megismerni őket és sülhetnek a sütik! Mivel itt a tavasz bújnak ki a virágok a földből, és jön az Ibolyás pali is a serpenyőkből, és bújik be a tányérokba. Az ibolyáknak a palacsintába sütve nagyon finom aromája van,de nem csak Ibolyával bodza virággal is el lehet készíteni ezt a finomságot.
Hozzávalók:
- 150 gr liszt
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 csipet só
- egy tk cukor
- egy marék száráról lecsípkedett ibolya virág
Elkészítés:
Tedd egy tálba a lisztet, a tojást, a tejet, a sót és cukrot és keverd össze egy elektromos habverővel .ha kell kévés szódavízzel hígitjuk.
Sütésnél, amikor bele folyattad a tésztát a serpenyőbe akkor szórd a tetejére az ibolyát és amikor az alsó oldala megsült akkor fordítsd meg a palacsintát, de az ibolyás oldalát csak egy kicsit süsd mert megég az ibolya és akkor ronda barna lesz.
Tipp: Citromlével és purcukorral töltve tálald.
Náaagyon finom! 👍😋🙂
VálaszTörlésEz nagyszerû tipp, amint találok ibolyát az elsô dolgom lesz kipróbálni!
VálaszTörlés