Ibolyás Palacsinta

Sziasztok! Van sok ehető virágunk, úgyhogy ideje megismerni őket és sülhetnek a sütik! Mivel itt a tavasz bújnak ki  a virágok a földből, és jön az Ibolyás pali is a serpenyőkből, és bújik be a tányérokba.  Az ibolyáknak a palacsintába sütve nagyon finom aromája van,de nem csak Ibolyával bodza virággal is el lehet készíteni ezt a finomságot. 

Hozzávalók:
- 150 gr liszt
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 csipet só
-  egy tk cukor
- egy marék száráról lecsípkedett ibolya virág

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, a tojást, a tejet, a sót és  cukrot és keverd össze egy elektromos habverővel .ha kell kévés szódavízzel hígitjuk.

Sütésnél, amikor bele folyattad a tésztát a serpenyőbe akkor szórd a tetejére az ibolyát és amikor az alsó oldala megsült akkor fordítsd meg a palacsintát, de az ibolyás oldalát csak egy kicsit süsd mert megég az ibolya és akkor ronda barna lesz.

Tipp: Citromlével és purcukorral töltve tálald.

Készek Tálalva

Kisütve

Sütés






Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magvas Pogi

Almás Palacsinta/Bundás Alma 2.

Levendulás vagy liofilizált málnás keksz